★★ 13.9K čtenářů Přidat komentář

Zálesácká topinka

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

Něco pro pořádné chlapy.

  1. Na oleji opečeme plátky slaniny, vyjmeme je, do výpeku vložíme fazole bez nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kečup, promícháme a krátce prohřejeme. Opečené topinky osolíme, potřeme česnekem, lžící navršíme fazole, poklademe opečenými plátky slaniny, ozdobíme kolečky nakrájené cibule a posypeme sekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
  • 200 g anglická slanina
  • olej
  • fazole (sterilované)
  • kečup
  • pepř
  • sůl
  • krajíce chleba
  • česnek
  • cibule
  • pažitka
  • petrželová nať

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.