Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na kostky a promícháme ho s prolisovaným česnekem. Klobásu, cibuli, rajčata
Dobře umytý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky. Kousky chřestu nasypeme do půl litru vařící a osolené
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Z veky nakrájíme plátky, ze kterých opečeme topinky Na připravené topinky namažeme žampiónovou směs a klademe
Plátky chleba opečeme v topinkovači, sýr smícháme a vanilkovým cukrem, banán oloupeme, nakrájíme na kolečka
Krajíce chleba opečeme na oleji nebo na sucho v topinkovači. Lehce vychladlé natřeme máslem, obložíme