★★ 14K čtenářů Přidat komentář

Zálesácká topinka

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Zálesácká topinka

Něco pro pořádné chlapy.

  1. Na oleji opečeme plátky slaniny, vyjmeme je, do výpeku vložíme fazole bez nálevu.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, promícháme a krátce prohřejeme.
  3. Opečené topinky osolíme, potřeme česnekem, lžící navršíme fazole, poklademe opečenými plátky slaniny a ozdobíme kolečky nakrájené cibule.
  4. Poté posypeme sekanou pažitkou nebo petrželovou natí.
  • 200 g slanina (anglická)
  • olej
  • fazole (sterilované)
  • 1 lžíce kečup
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 4 krajíc chléb
  • 2 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • pažitka
  • petrželová nať

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.