Něco pro pořádné chlapy.
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme. Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek,
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli,
Plátky masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji smažíme 4 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme
Slaninu nakrájíme na plátky a necháme na pánvi zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené, očištěné
Rajčatovou směs dáme na topinky a posypeme čerstvou
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli, osolíme
Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji
Maso si umeleme společně se zeleninou a promícháme. Dáme do pekáče a v troubě pečeme asi dvě hodiny,