Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky Tu navrstvíme na připravené topinky, posypeme strouhaným
pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátek chleba jako topinku Takto připravená volské oko klademe na topinku a posypeme
Šumavskou bramboračku zahustíme smetanou, ve které Šumavskou bramboračku podáváme horkou s čerstvým chlebem
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na
Magická šumavská krajina očarovala mnohé umělce, od Šumavské borůvkové koláče Dokonalý životabudič Když
Na másle zpěníme cibulku a osmahneme houby, poté zalijeme vývarem. Do vývaru dáme brambory, houby a kmín
Brambory oloupeme, rozpůlíme a na řezu vyhloubíme jamku. Potřeme česnekem utřeným se solí a důlky naplníme
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor odebereme lžicí
Klasicky zaděláme kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr) poté ho smícháme s ostatními surovinami. Propracujeme
Droždí rozmícháme se dvěma lžícemi cukru, přidáme několik lžic vlažného mléka a lžíci mouky, rozmícháme
Podmáslí zahřejeme, přidáme sůl, pepř a kmín. Vmícháme rozšlehaná vejce, máslo a přivedeme k varu. Za
Sterilované zelí zcedíme a jemně pokrájíme. Mrkev, petržel a celer očistíme a jemně nastrouháme. Přidáme