Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Postup....prostě skládáme a skládáme, hraji si s tím a nakonec je hotovo! Důleité je mít kvalitní suroviny
Veku namažeme pařížským salátem. Plátky šunky stočíme a dáme na namazanou veku. Okurku hadovku omyjeme
Chléb rozřízneme, pokapeme olejem a potřeme rajčatovou pastou. Navrstvíme olivy, rajčata, tuňáka, česnek
Hotové topinky osolíme a očesnekujeme z obou stran. Masovou směs klademe na topinky a posypeme sýrem.
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení
plátkem sýra a do středu topinky opatrně umístíme Zapečenou obloženou topinku ihned podáváme, aby byla
Chléb nakrájíme na tenké plátky. Plátky potřeme ricottou a poklademe plátky šunky a sýru. Dozdobíme zeleninou
Kvásek připravíme 24 hodin předem. V misce smícháme mouku, droždí a vlažnou vodu. Ke vzniklému kvásku
Uvařené hovězí žebro dáme na mísu., Obložíme ho uvařeným květákem, rozebraným na růžičky a kapustou,