5.1K čtenářů Přidat komentář

Smažený oštěpek s topinkami

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Oštěpek nakrájíme na plátky silné 1 cm a každý obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  2. Plátky pak znovu namočíme do vajec a na závěr obalíme druhou vrstvou strouhanky, kterou na sýr pečlivě přitiskneme.
  3. Sýr vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a usmažíme dozlatova.
  4. Takto připravený oštěpek podáváme na topinkách z bílého toastového chleba, ozdobený tatarskou omáčkou posypanou červeným pepřem.
  • 400 g sýru Oštěpek
  • 2 vejce mouka (hladká)
  • strouhanka
  • olej (na smažení)
  • topinky z toastový chléb
  • tatarská omáčka
  • mletý pepř

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.