11K čtenářů Přidat komentář

Pivní topinky

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Pivo svaříme přibližně na polovinu objemu, přidáme kousky sýra, máslo a pepř a za stálého míchání zahříváme, až se vytvoří hladký krém.
  2. Opečeme topinky v topinkovači, na každou topinku dáme lehce opečený plátek šunky, potřeme pivní pomazánkou.
  3. Narovnáme na plech a v rozehřáté troubě několik minut zapečeme.
  • 8 plátek tostového chleba
  • 8 plátek šunka
  • 250 ml pivo
  • 250 g sýr
  • 2 lžíce máslo
  • pepř

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.