8K čtenářů Přidat komentář

Středomořské topinky

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Středomořské topinky

  1. Krajíčky chleba rozpůlíme, opečeme na sucho v topinkovači a rozložíme na plech.
  2. Na každou topinku dáme hromádku směsi, kterou připravíme takto: Mleté maso opražíme na olivovém oleji a až se "rozdrobí", přidáme nakrájený pórek a koření, dochutíme solí a pepřem a dusíme 15 minut.
  3. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do zhoustnutí.
  4. Na hromádku položíme kolečko Mozzarelly a kolečko rajčete.
  5. Vše posypeme nasekanou bazalkou a zapečeme 10 minut v rozehřáté troubě.
  6. Podáváme teplé se zeleninovým salátem a sklenkou dobrého suchého červeného vína.
  • 7 krajíc staršího chleba
  • 300 g mleté vepřové maso
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce koření gyros
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 Mozzarella
  • 4 rajčátka cherry
  • hrst bazalka (nasekaná)

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.

Těstoviny se špenátem a ricottou
185
1
Apetit Online
★★★

Těstoviny se špenátem a ricottou

Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou

Chlebíčky vs. bruschetty – které z nich servírovat na párty?
123
Kuchyně Lidlu
★★★

Chlebíčky vs. bruschetty – které z nich servírovat na párty?

Bruschetta – italská topinka Italským ekvivalentem Máte rádi středomořskou zeleninu?