8.7K čtenářů Přidat komentář

Kořeněné masové topinky

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Vepřové maso na jemno pomeleme, promícháme ho s olejem, sójovou omáčkou, worchestrovou omáčkou, vejcem, křenem a kořením a necháme do druhého dne odležet.
  2. Pak ze směsi opečeme tenké placky (jako karbanátky), dáme je na opečené topinky a podáváme se zeleninou zeleninou.
  • 4 plátek toastový chléb
  • 400 g vepřové maso
  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce křen (strouhaný)
  • chilli (koření)
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce solamyl

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.