Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Pečivo nakrájíme na menší kousky. Poklademe kousky rajčat, posypeme sýrem, šunkou a skládáme na plech
Zeleninu nakrájíme a opečeme spolu s masem na másle. Přidáme koření, protlak a vaříme asi 20 minut. Na
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Hermelín na povrchu nařežeme na ježka a potřeme ho barbecue
Na chléb navrtsvíme nakrájená rajčata, osolíme. Překryjeme šunkou, sýrem a zapečeme při 190 stupních,
Ze staršího chleba osmažíme na oleji topinky z obou stran, na topinky rozdělíme směs a posypeme nastrouhaným
Chléb nakrájíme na plátky. Poté poklademe plátky slaniny a kousky rajčat. Nakonec poklademe plátky mozzarelly