Prémiový obsah
★★★
8.9K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Plátky tmavého toastového chleba opečeme v topinkovači, potřeme stroužkem česneku, poklademe plátky šunky
Opečeme topinky, potřeme je stroužkem česneku, poklademe masovou směsí a podáváme se zeleninou.
Ze staršího chleba osmažíme na oleji topinky z obou stran, na topinky rozdělíme směs a posypeme nastrouhaným
tuk do papírové kuchyňské utěrky, případně můžeme topinky Na hotové topinky navrstvíme ještě horkou masovou směs
Masovou směs namažeme na opečené topinky, doprostřed topinku posypeme strouhaným sýrem.
Masové koule přidejte do omáčky a podávejte s bramborami
Na topinky navrstvíme salát z červeného zelí spolu s masovými kuličkami a podáváme, posypeme sýrem a podáváme
Citrón důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Společně s cukrem, skořicí, hřebíčky