Prémiový obsah
★★★
6.5K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Opečeme topinky, potřeme je stroužkem česneku, poklademe masovou směsí a podáváme se zeleninou.
, sójovou omáčkou, worchestrovou omáčkou, vejcem, křenem tenké placky (jako karbanátky), dáme je na opečené topinky
Masovou směs namažeme na opečené topinky, doprostřed topinku posypeme strouhaným sýrem.
Ze staršího chleba osmažíme na oleji topinky z obou stran, na topinky rozdělíme směs a posypeme nastrouhaným
tuk do papírové kuchyňské utěrky, případně můžeme topinky Na hotové topinky navrstvíme ještě horkou masovou směs
Na topinky navrstvíme salát z červeného zelí spolu s masovými kuličkami a podáváme, posypeme sýrem a podáváme