Prémiový obsah
★★★
7.5K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Žebírka si osolíme, v misce smícháme ingredience na marinádu. Žebra potřeme a necháme přes noc marinovat
Masovou směs namažeme na opečené topinky, doprostřed topinku posypeme strouhaným sýrem.
Králíka očistíme, naporcujeme, dáme do pekáče a zalijeme marinádou smíchanou z uvedených surovin tak,
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocas odkrojíme, po délce ho rozkrojíme na dvě půlky a vykrojíme páteř
Oloupané špekáčky nakrájíme na kostky, smícháme s jemně nakrájenými okurkami, cibuli a spojíme s majonézou
Slanečky namočíme na 6 hodin do zředěného mléka. Potom z nich stáhneme kůži, rozpůlíme je a zbavíme kostí