Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Maso nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme, mimo to nakrájíme stejné množství cibule
Umyté vepřové maso, játra, klobásku, uzenou slaninu a cibuli pokrájenou na stejné plátky, které střídavě
Maso, slaninu a klobásky rozkrájíme na kostičky, cibuli rozdělíme na dílky. Vše střídavě napichujeme
Všechny druhy masa nakrájíme na stejné kousky, naklepeme tupou stranou nože, osolíme a opepříme. Na poloviční
Maso a klobásu nakrájíme na kousky. Jehněčí a kuřecí maso osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem
Rajčatovou směs dáme na topinky a posypeme čerstvou
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli, osolíme
Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji
Maso si umeleme společně se zeleninou a promícháme. Dáme do pekáče a v troubě pečeme asi dvě hodiny,
Z veky nakrájíme plátky, ze kterých opečeme topinky Na připravené topinky namažeme žampiónovou směs a klademe