★★ 18.9K čtenářů Přidat komentář

Zbojnická topinka

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody, pepř, sůl, vše promícháme a za stálého míchání orestujeme na oleji.
  2. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli, nasekané feferonky, krájené papriky a všechno znovu orestujeme.
  3. Směsí poklademe opečenou topinku potřenou česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
  • 250 g vepřová kýta
  • 250 g roštěnky
  • lžička solamyl
  • 50 ml voda
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • feferonka
  • paprika
  • česnek
  • chléb
  • tvrdý sýr

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.