13.7K čtenářů Přidat komentář

Petrovy ďábelské topinky

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na malé nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvičce na troše rozpáleného tuku.
  2. Potom ke směsi přilijeme rajčatový protlak a promícháme.
  3. Prohřejeme a přidáme najemno utřený česnek se solí, opepříme, přidáme nasekané chilli papričky nebo kulaté feferonky a chvíli ještě společně podusíme.
  4. Hotovou směs klademe na plátky toastového chleba, které jsme opekli v topinkovači a podáváme.
  5. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
  • toastový chléb
  • 4 špekáčky
  • 1 cibule
  • 1 rajčatový protlak
  • 3 stroužek česnek
  • 2 chilli (papričky)
  • sůl
  • pepř
  • tuk (na smažení)
  • sýr (strouhaný)

Domácí moučkový cukr

Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.

mlýnku na kávu.

Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.