Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky. přidáme okurky
Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou Plát těsta rozkrájíme na čtverečky.
Zelí nakrouháme na velmi tenké plátky, zakápneme citronem a olejem. Osolíme, opepříme a přidáme trochu
Druhý den z těsta vyválíme plát, z kterého vykrajujeme pečicím papírem a potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí
Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, Dochutíme solí, pepřem, kmínem a medem.
Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme
Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostky. Nakrájíme mrkev a
Přidáme hořčici, natrhaný listový salát a kousky hrachových
Vzniknout musí bramborová směs, která není ani tuhá Bramborovou směs nenecháváme dlouho stát, protože stáním
Nejprve si uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme nahrubo a smícháme s brynzou
Do osolené vody zavaříme tenké nudle, můžeme přidat i houby a uvaříme. Ke konci přilijeme podle možnosti
Vykostěné a očištěné maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. V hrnci na sádle a rozškvařené
Brambory nastrouháme na křenovém struhadle/jinak je to ta část struhadla která jako ježek/můžeme přidat
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji restovat na rozpálený olej v hrnci. Po chvíli přidáme očištěné
Na sádle opečeme maso pokrájené na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli. Společně ještě osmažíme, přidáme
Zalijeme je malým množstvím vody, přidáme protlak, Když je maso téměř měkké, zalijeme ho pivem, šťávu