Prémiový obsah ★★★ 10.4K čtenářů Přidat komentář

Slovenské topinky

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenské topinky

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit.
  2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené očištěné papriky a nakrájená rajčata a podusíme doměkka.
  3. Přidáme kolečka bratislavy, dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, paprikou a solí.
  4. Prohřátou směs navrstvíme na opečené topinky, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě, až se sýr rozpustí a zezlátne.
  • 4 plátek toastový chléb
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 200 g točený salám
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika (pálivá)
  • sýr (strouhaný)

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Slovenské Pagáče
1K
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.5K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Slovenské lokše
13.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.6K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenský guláš
7.7K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Brynzové slovenské halušky
4
tetalenka

Brynzové slovenské halušky

Brambory (měly by být starší, skrz škrob) oloupeme a na jemném struhadle postrouháme do mísy. Z nastrouhaných

Slovenská brynzová polévka
44
redakceTerka

Slovenská brynzová polévka

Do osolené vody zavaříme tenké nudle, můžeme přidat i houby a uvaříme. Ke konci přilijeme podle možnosti

Slovenské brynzové pirohy
951
redakceTerka

Slovenské brynzové pirohy

Nejprve si uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme nahrubo a smícháme s brynzou

Slovenský bramborový salát
2.4K
redakceTerka
★★★

Slovenský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky. přidáme okurky

Pravá slovenská kapustnica
6.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pravá slovenská kapustnica

Zelí si zalijeme vodou, přidáme hříbky, švestky, klobásu a asi dvě hodiny povaříme. Poté si z vejce a

Slovenský guláš s bramborem
1.9K
Redakce Recepty.eu

Slovenský guláš s bramborem

Na sádle opečeme maso pokrájené na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli. Společně ještě osmažíme, přidáme