Prémiový obsah ★★★ 10.4K čtenářů Přidat komentář

Slovenské topinky

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenské topinky

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit.
  2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené očištěné papriky a nakrájená rajčata a podusíme doměkka.
  3. Přidáme kolečka bratislavy, dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, paprikou a solí.
  4. Prohřátou směs navrstvíme na opečené topinky, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě, až se sýr rozpustí a zezlátne.
  • 4 plátek toastový chléb
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 200 g točený salám
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika (pálivá)
  • sýr (strouhaný)

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.

Slovenské Pagáče
1.3K
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenské lokše
14K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.7K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenská kapustnice
4.6K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenský guláš
7.7K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme

Brynzové slovenské halušky
88
tetalenka

Brynzové slovenské halušky

Brambory (měly by být starší, skrz škrob) oloupeme a na jemném struhadle postrouháme do mísy. Z nastrouhaných

Slovenská brynzová polévka
463
redakceTerka

Slovenská brynzová polévka

Do osolené vody zavaříme tenké nudle, můžeme přidat i houby a uvaříme. Ke konci přilijeme podle možnosti

Slovenské brynzové pirohy
977
redakceTerka

Slovenské brynzové pirohy

Nejprve si uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme nahrubo a smícháme s brynzou

Slovenský bramborový salát
2.7K
redakceTerka
★★★

Slovenský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky. přidáme okurky

Pravá slovenská kapustnica
6.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pravá slovenská kapustnica

Zelí si zalijeme vodou, přidáme hříbky, švestky, klobásu a asi dvě hodiny povaříme. Poté si z vejce a

Slovenský guláš s bramborem
2K
Redakce Recepty.eu

Slovenský guláš s bramborem

Na sádle opečeme maso pokrájené na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli. Společně ještě osmažíme, přidáme