Do sklenice dáme led, na něj plátky hrušky. A pak sklenku do dvou třetin dolijeme vínem. Pak přidáme
Pokud máme škvarky velké, můžeme je pokrájet. nožem nebo nití na cca 2-2,5 cm silné šneky, které
Škvaření: Vložte nakrájené sádlo do velkého hrnce s Během škvaření sádlo pravidelně míchejte.
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme koření,
Na lžíci sádla ohřejeme škvarky. Podáváme lepenici posypanou škvarky.
Když se pivo vyvaří a kostky sádla se začnou škvařit Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout.
Škvaříme za občasného míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou Potom škvarky přecedíme a osolíme.
V míse smícháme všechny suroviny. Na plech s pečicím papírem tvoříme placky a ty dáme péct na 180°C dozlatova
Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a kmínek. Nakonec přidáme semínka. Vypracujeme těsto a necháme
překrájíme, přidáme nastrouhané brambory, mouku, sůl a škvarky Poté také 2 lžíce sádla a kvásek, pomocí zbytku mléka
Dáme do velkého hrnce a škvaříme. Postupně odebíráme sádlo a poté i škvarky a dáme do
Na mírném ohni škvaříme asi hodinu až dvě, podle velikosti Hotové škvarky necháme vychladnout a podáváme k chlebu
najemno nastrouháme, smícháme s moukou, nasekanými škvarky
Promícháme a potom do těsta ještě přidáme nasekané škvarky naběračkou hromádky těsta, které vidličkou rozprostřeme na tenkou
obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, škvarky
Do hrnce nasypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme vodou, zamícháme přidáme
Do hrnce si dáme skelety, polovinu pokrájené zeleniny, koření, lžičku soli, cibuli napůl a přivedeme
Ideální teplota sádla při škvaření je 120 °C. Škvarečky promícháme se solí a pepřem.