Prémiový obsah
★★★
4K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a jablka nakrájíme
Přidáme celer a cibuli a smažíme dalších 10 minut. minut před koncem pečení přidáme k masu nakrájená jablka
nakrájíme na tenké nudličky dobře očištěnou slaninu a celer rybího vývaru z kostky a asi čtvrt hodiny dusíme, až celer
Oloupaný celer nakrájíme na 8 plátků. Nadívaný celer zavineme do plátku slaniny a dáme zapéci
Rajčatovou směs dáme na topinky a posypeme čerstvou
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli, osolíme