8.5K čtenářů Přidat komentář

Topinky s kuřecími játry

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Na polovině másla zpěníme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, nakrájenou šunku a játra.
  2. Směs opepříme, přidáme zbytek másla, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a podusíme.
  3. Měkká játra posypeme strouhaným sýrem a osolíme.
  4. Prochladlou směsí mažeme plátky veky, lehce poprášíme moukou, namočíme namazanou stranou do rozšlehaného vejce a rychle osmažíme v rozpáleném oleji.
  5. Topinky podáváme horké.
  • 30 g máslo
  • 10 g cibule
  • 50 g prorostlé šunka
  • 200 g kuřecí játra
  • mletý pepř
  • 1 lžička mouka (hladká)
  • vývar (masový) (bujón)
  • 4 lžíce sýr (čedar, strouhaný)
  • sůl
  • 1 vejce
  • veka (chlebíčková)
  • olej (na smažení)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.