Prémiový obsah ★★★ 10.3K čtenářů Přidat komentář

Slovenské topinky

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenské topinky

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit.
  2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené očištěné papriky a nakrájená rajčata a podusíme doměkka.
  3. Přidáme kolečka bratislavy, dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, paprikou a solí.
  4. Prohřátou směs navrstvíme na opečené topinky, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě, až se sýr rozpustí a zezlátne.
  • 4 plátek toastový chléb
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 200 g točený salám
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika (pálivá)
  • sýr (strouhaný)

Odstranění špíny z rukou

Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.5K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenský guláš
7.6K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme

Slovenské Pagáče
863
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Slovenská brynzová polévka
39
redakceTerka

Slovenská brynzová polévka

Do osolené vody zavaříme tenké nudle, můžeme přidat i houby a uvaříme. Ke konci přilijeme podle možnosti

Slovenské brynzové pirohy
882
redakceTerka

Slovenské brynzové pirohy

Nejprve si uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme nahrubo a smícháme s brynzou

Slovenský bramborový salát
2.2K
redakceTerka
★★★

Slovenský bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky. přidáme okurky

Slovenská pivovarská žebírka
5.7K
Redakce Recepty.eu

Slovenská pivovarská žebírka

Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Na tento základ vložíme žebírka, která opečeme ze všech

Pravé slovenské halušky
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Pravé slovenské halušky

Brambory nastrouháme na křenovém struhadle/jinak je to ta část struhadla která jako ježek/můžeme přidat

Slovenský skopový guláš
18.2K
Kuchař Berda
★★★

Slovenský skopový guláš

Vykostěné a očištěné maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. V hrnci na sádle a rozškvařené