Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kuřecí maso nakrájíme na malé nudličky a na rozehřátém olivovém oleji je orestujeme společně s nakrájenou
Omytá kuřecí křídla vložíme do hrnce a zalijeme je asi litrem a půl studené vody. Přidáme rajče, oloupanou
Nejprve si přirpavíme těsto. Máslo společně s cukrem utřeme do pěny, do této směsi zašleháme vejce, zakysanou
Vejce vyklepneme na olej a počkáme až se bílek srazí. Osolíme, posypeme semínky. Na kousky v toastovačí
V hrnku rozmíchejte mléko s droždim, cukrem a moukou. Na teplém mistě nechte vzejít kvásek, trvá to většinou
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a špek. Přidáme postupně všechnu zeleninu, omytou a nakrájenou
Krajíce chleba opečeme na oleji nebo na sucho v topinkovači. Lehce vychladlé natřeme máslem, obložíme