Do pečící mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme ocet a olej. Dále vsypeme mouku, vločky, cukr, sůl a kmín
Ovesné vložky namočíme asi na hodinu do rozšlehaným vajec. Poté je promícháme a ještě dalších 30 minut
Tuk utřeme s cukrem do pěny a vmícháme vejce. Brambory oloupeme a protlačíme lisem na brambory. Spolu
Do misky nasypeme ovesné vločky a zalijeme je teplým mlékem. Necháme asi 10 minut namočené, aby se mléko
Vločky na pánvi upražíme dorůžova, dopražíme se semínky, přidáme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat
Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní pokládáme vrstvy namočených a scezených ovesných vloček
Zapékací mísu vymažeme olejem a do ní vrstvíme namočené a scezené ovesné vločky, ovoce a nasekané oříšky
Pokud chcete více experimentovat, přidejte i čerstvé na spodek chleba, měl by znít dutě.
ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě
Teplotu v troubě pak stáhnu na 170º C a nechám chléb Chléb peču ve 2/3 výšky trouby, která ale peče jen
pekáč, lehce popráším moukou a vložím do něj šišku chleba Po vytažení z trouby chléb potřu slanou vodou, aby
Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Potom jsem vyhřála troubu na 235 stupňů, chlebík vyklopila
vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb Musím říci, že se po chlebu vždy jen zapráší.
Všechny ingredience kromě medu a podmáslí smícháme ve velké míse. Důkladně promícháme a poté přidáme
Chléb necháme nakynout v ošatce alespoň do ¾ ošatky Hotový chléb po vytažení potřeme zlehka vodou a necháme
Poté pomocí pomoučněných dlaní vypracujeme bochník chleba Jakmile je chléb upečený, necháme zchladnout a poté
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, vločky, kmín, přisypeme obě mouky, cukr a rozdrobíme
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Pod čistou utěrkou necháme 2-3 hodiny kynout. Pak z něj
a zvítězí u vás lenost, můžete nechat upéct celý chleba Chleba pečeme v předehřáté troubě nejprve 15 minut