Suroviny dáme do pekárny - začneme mlékem, pak už Nastavíme program klasik, propečení středně (3,5 hod., pekárna
Jako první je potřeba zadělat kvásek. Droždí si nadrobte do mísy, posypte trochou cukru, zalijte trochou
Do misky dáme polovinu cukru, sušené droždí a vlažné mléko. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy
Těsto rozdělíme na dva kusy, z každého vytvarujeme mazanec Takto přichystaný mazanec potřeme rozšlehaným vejcem
Nakrojíme mazanec do kříže, potřeme bílkem a posypeme mazanec alobalem.
Z kvasnic a trochy mléka necháme vzejít kvásek. Mezitím v míse smícháme žloutek, máslo, kůru, špetku
V míse smícháme droždí se lžící mouky, cukru a vlažné vody. Necháme vzejít na teplém místě kvásek, a
Droždí rozdrobíme na malé kousky a dáme do malého množství vlažného mléka. Poprášíme moukou a lžící cukru
Nakonec: Z hotového těsta udělám mazanec, který dáme Jestli je mazanec hotový poznáme, pomocí špejle.
Vytvarujeme mazanec, necháme na plechu ještě chvíli
přidáme do těsta, poté kandované ovoce a uděláme mazanec
Je lepší, když těsto vytvarujete do oválného nebo kulatého tvaru už před kynutím, a vykynuté ho potom
Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny na program Těsto zabalíme jako štrůdl a vložíme na délku do domácí
Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme semínka, případně můžeme přidat i jiná dle chuti a pekárnu
nejsou ty pravé Velikonoce. Velikonoční beránek s mandarinkovým přelivem Proč mazanec
Mazanec potřete žloutkem a vtiskněte do něj střídavě
Italská colomba je něco jako nás mazanec.
Nejdřív dáme do pekárny tekuté suroviny, potom mouku Pekárnu nastavit na rychlý program.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (máslo víka pečky mazanec opatrně vyklopíme.