Fazolky se slaninou přesypeme do větší mísy a zalijeme smetanou, může být i zakysaná (dle chuti).
Zelené fazole uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme rozpuštěného másla, přidáme nakrájenou petrželovou nať, smetanu
Poté zcedíme, vmícháme smetanu, prolisovaný česnek Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, lehce vyskvaříme Před koncem dušení přidáme k fazolkám oloupané a na
Fazolky uvaříme do měkka společně s bobkovým listem Po odstavení přidáme olej a vmícháme zakysanou smetanu
Osmahneme a zalijeme smetanou. Poté přidáme fazolky, osolíme, opepříme a dochutíme
Přidáme fazolky a na kostky nakrájenou šunku. Nakonec zalijeme smetanou a dochutíme česnekem.
Fazole propláchneme studenou vodou. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na sádle
Zalijeme vývarem, vložíme fazolky a povaříme. Dochutíme kečupem a smetanou.
Na pánvi opečeme slaninu na kostečky a přidáme halušky a smetanu.
Přidáme mražené fazolky, promícháme, přivedeme do varu Přidáme smetanu a za stálého míchání podusíme.
uděláme světlou jíšku, kterou zředíme vodou z lusků a smetanou Fazolky na smetaně podáváme s plátky vepřové panenky
Fazolky rozkrájíme. Poté přilijme mandlovou smetanu, citronovou šťávu a
osmahneme osolené, opepřené kuřecí plátky obalené ve slanině Fazolky uvaříme doměkka.
nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájenou slaninu Opečeme a mezitím si krátce povaříme zelené fazolky
Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a poté přidáme fazolky a krátce opečeme.
pánvi na troše oleje osmahneme na kostky nakrájenou slaninu ještě smetanu.
Příprava náplně: Přidáme špenát, smetanu a vejce rozšleháme formy a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a slaninou
vcelku osolíme a opečeme na nakrájené a rozpuštěné slanině Měkké maso a cibuli vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou
Na pánvi osmahneme na másle nadrobno nakrájenou slaninu Na pánev přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a krátce
Žloutky vyšleháme se smetanou, přidáme strouhanku, pokrájíme na menší kousky, které zabalíme do plátku slaninky
Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Uvařený uzený bůček nakrájíme a opečeme. Přidáme