Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
Tři vejce nakrájíme najemno, smícháme s majonézou, hořčicí, smetanou a sýrem, osolíme, opepříme. Bagetu
Zapněte troubu na 220 °C. Slaninu rozložte na vhodnou nepřilnavou pánev a dejte ji do trouby. Zatím prošlehejte
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Omeletu musíme smažit na mírném ohni. Omeleta musí být vláčná, nesmíme ji vysušit.
Do pánve vlijeme vaječnou hmotu a pečeme, dokud vejce Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu
Do misky si rozklepneme vejce, přilejeme smetanu na vaření a rozkvedláme. Slaninu a cibuli si můžeme
Omeletu necháme pořádně ztuhnout a vyklopíme na talíř
Jakmile máme hotovo, dáme vždy jednu omeletu, poklademe