Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením
Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme
Játra si přes noc namočíme do vína, pokrájíme na kousky, rozmixujeme, přidáme pomletou slaninu, koření
Nakrájenou cibuli zapěníme na pokrájené, rozpálené uzené slanině. Přidáme nakrájené játra a zprudka opečeme
Játra nameleme, smícháme s prolisovaným česnekem a vejcem. Dochutíme majoránkou a přidáme strouhanku
Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a ty ještě překrájíme na čtverečky. Slaninu nakrájíme na stejně
Játra omyjeme, očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Plátky
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, zasypeme moukou, vyrobíme jíšku, kterou zalijeme
Uděláme si topinky na oleji, potřeme česnekem a přidáme Hotové topinky můžeme posypat i cibulí.
Do kastrůlku dáme trochu oleje, necháme rozehřát, přidáme paštiku, zamícháme syrová vejce a mícháme vše
Větší játrovou paštiku utřeme s kečupem. Játrovou pomazánku mažeme na připravené topinky a ihned
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli, osolíme
játra nechám zmrznout,lépe se krájí.osmahnu je na cibulce a když jsou poloměká,přidám zeleninové lečo a nechám šťávu vydusit.