Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, nasypeme kmín, přidáme cibulku nasekanou najemno a osmažíme
Játra nameleme, smícháme s prolisovaným česnekem a vejcem. Dochutíme majoránkou a přidáme strouhanku
Nakrájenou cibuli zapěníme na pokrájené, rozpálené uzené slanině. Přidáme nakrájené játra a zprudka opečeme
Játra si přes noc namočíme do vína, pokrájíme na kousky, rozmixujeme, přidáme pomletou slaninu, koření
Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a ty ještě překrájíme na čtverečky. Slaninu nakrájíme na stejně
Játra omyjeme, očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Plátky
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, zasypeme moukou, vyrobíme jíšku, kterou zalijeme
Uděláme si topinky na oleji, potřeme česnekem a přidáme Hotové topinky můžeme posypat i cibulí.
Do kastrůlku dáme trochu oleje, necháme rozehřát, přidáme paštiku, zamícháme syrová vejce a mícháme vše
Větší játrovou paštiku utřeme s kečupem. Játrovou pomazánku mažeme na připravené topinky a ihned
Játra propláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi
Do vody dáme oprané kosti a lehce naklepané maso. Vše vaříme při mírné teplotě asi hodinu. Pak přidáme
játra nechám zmrznout,lépe se krájí.osmahnu je na cibulce a když jsou poloměká,přidám zeleninové lečo a nechám šťávu vydusit.